5 tecken på att du hindrar dig själv från att utvecklas.

Jag är ledsen över att säga det men oftast är det du själv som sätter upp hinder för din egen framgång. Omge dig med människor som lyfter din energi!

1. Du har en idé om hur ditt ”bästa liv” ska se ut på utsidan, men inte hur det känns på insidan.

Man blir inte lyckligare när målen är nådda om inte hjärtat är med på resan. Du tror att det räcker ha den yttre bilden av hur drömlivet ser ut. Du glömmer bort hur det ska kännas inombords. Istället fokuserar du på yttre bevis. Det kommer aldrig att läka dig.

2. När du är osäker söker du råd från fel vänner.

Se till att omge dig med människor som inte dömer dig eller förminskar dig. När du känner dig osäker och vilse så ska du inte dela det med de som bara ökar din osäkerhet. Du märker snabbt vilka de är. Välj att prata med vänner som ser möjligheter och lösningar. Det är de du behöver i detta läget. Har du ingen, anlita en coach.

3. Du försöker konstant att ta reda på vad du ska göra eller vem du är.

Att försöka lista ut din framtid är lika effektivt som att försöka identifiera vem ”den rätta” är innan du träffat den. De som är rädda för att misslyckas vill veta allt i förväg och vågar inte börja förrän allt är kristallklart vilket gör att ingenting någonsin kommer att hända. När du fokuserar för mycket på tanken på hur saker ska vara börjar du förlora verkligheten som den ser ut. Inte allt kommer att vara pittoreskt och gulligt. Det är något du behöver acceptera. Lycka är att pussla ihop bitarna i ditt liv som gör dig lycklig till en unik bild, inte vad andra människor önskar eller tycker.

4. Du har inte tillräckligt med ensamtid.

När du hänger med andra hela tiden fylls ditt sinne med andras tankar och energier. Du kan känna dig lost och som en reflektion av alla de roller du spelar för andra människor. Stå ensam ibland och lär känna dig bättre. Ta dina egna tankar på allvar och sluta lyssna på alla andra.

5. Du vill att ditt liv ska vara annorlunda men du vill inte göra nåt för att ändra det.

Du tror att genom att tänka så manifesteras dina drömmar. Attraktionslagen liksom… Nä, det räcker inte. Det här beror på din undermedvetna tro att någon annan kommer att göra det för dig. Någon annan kommer att rädda dig, någon kommer att visa dig vägen, någon annan kommer att lyfta upp dig i strålkastaren. Det känns lättare och du behöver inte göra något. Bara att vänta… Nej. Du är ansvarig för din resa på jorden och din färdplan. Såklart ska du vara öppen för att fråga om vägen men kom ihåg att din kompass sitter inom dig och leder dig alltid rätt. Vänta inte på att låta andra fixa det som du längtar efter.

Kram Christine

Gåvan med alla ”dåliga val” du har gjort.

Varje dag ställs vi inför beslut. En del är så lätta att vi inte ens tänker på dem. En del ältar vi sönder i bitar. En del ångrar vi. Att ha en mening med livet är otroligt viktigt för oss alla. Vi behöver känna att vi har ett sammanhang och ett syfte. Då känner vi oss värdiga och älskade.

Att vela med ett beslut i en evighet för att komma fram till vilket val som är det ”rätta” med tron att du kommer att bli belönad efteråt kommer att skapa mer tvivel till dig själv. Känn efter i kroppen när du tar ett beslut och kom ihåg hur det känns inför nästa gång du ska ta ett beslut som känns stort för dig.

Nu vill jag bjuda in dig till tanken på att det inte finns några rätt eller fel med dina beslut. Alla tar dig dit du är på väg. Dörrar kan inte öppnas förrän du är redo.

Klicka på bilden för att komma till övningen.

Kram Christine

 

Vill du skapa ditt kreativa drömliv med mig?

Älskade kvinna,

Jag vet att det är mycket du ska hinna med. Jag vet att din tid till dig själv är begränsad.

Så många kvinnor berättar för mig att det inte finns tid för dem. De har fullt upp med att serva alla andra.

”Jag har inte tid.”

”Jag har för mycket annat att ha koll på.”

”Jag svämmar över av förpliktelser till andra.”

”Jag räcker inte till.”

”Jag duger inte till något.”

 

Detta kommer att ta tio minuter av din tid varje dag. Inte mer. Jag lovar!

Fundera över hur mycket du längtar efter en förändring i ditt liv. Hur känns det att prioritera dig själv tio minuter om dagen? Känns det möjligt att lägga tio minuter av din dag till att fokusera på dig själv?

Detta ska absolut inte kännas som ett tvång. Nej, det är inte alls min tanke att lägga ännu mera krav på dig. Jag vill på ett lekfullt sätt få dig att skapa nya tankar, lära känna dig själv, ta reda på vart du är på väg och göra medvetna handlingar för att kliva in i ditt kreativa drömliv.

Du behöver inte varje dag känna ett tvång att skriva och dela med dig. Det gör du när lusten faller på. Du ska inte heller ha dåligt samvete över att du är frånvarande. Det som händer i oss kvinnor när vi känner tvång är att vi stänger av och tillåter inte att ta emot.

Vi behöver öppna upp för att ta emot att den kärlek vi förtjänar. Det finns inget rätt eller fel. Gör på ditt sätt. Jag vet att detta är supersvårt för så många kvinnor. Antingen kör man på till 150% eller så är det inte värt något! Jag bjuder in dig till att ”go easy on yourself”. Livet ska fyllas av lek och glädje. Det ska inte vara tungt och jobbigt.

Du behöver göra plats för att ta emot. Om du hela tiden fixar och donar åt alla andra och inte har någon tid över till dig själv så är det dags att prioritera dig själv mera. Jag menar det och ger dig en kärleksfull spark där bak.

Det handlar om att ta emot och även att släppa taget. Det kommer att vara effektivt och genomförbart.

Vi kommer att supporta varandra.

Kanske din logiska hjärna vaknar till liv och tänker att detta är för enkelt för att fungera. Kvinnor idag tror att livet ska handla om att anstränga sig och göra sitt yttersta varje dag. Om vi kämpar riktigt hårt så kanske, kanske är vi värdiga att ta emot. Nä, det är dags att förändra den tanken.

Det som funkar för dig och som känns lätt, fortsätt med det.

En utmaning kräver ett pris eller hur? När du är klar med de här 6 veckorna kommer det en speciell bonus som jag kommer att dela med mig av till dig när vi kör igång. Tjoho!!

Hur kommer detta att gå tillväga?

Jag har skapat en Facebook-grupp där jag dagligen kommer att lägga ut en specifik fråga att reflektera över. Jag tror på kraften i frågor. Genom dem finner vi nycklar som öppnar nya dörrar. Varje vecka innehåller ett tema.

TEMA1

Jag och kreativitet

TEMA2

Drömmar och lust

TEMA3

Passion och flow

TEMA4

Pengar och kreativitet

TEMA5

Kliv ut ur komfortzonen

TEMA6

Skapa kreativt drömliv

Vad kostar det?

Alternativ 1. Gå en för 300kr.

Alternativ 2. Gå två för 400kr.

Alternativ 3. Gå tre för 500kr.

Vill du ta del av 50% rabatt, kliv in i min FB-grupp ”Skapa ditt kreativa drömliv”

https://www.facebook.com/groups/940939199382819/

När börjar den?

5 maj.

Hur betalar jag?

Paypal eller bankkonto. Kommentera med ”Äntligen” och jag mejlar mer info.

 

Jag är supertaggad och längtar efter att connecta med alla magiska kvinnor!

LevAnde Kram

Christine

Lekfull April, dag 3.

Varje dag får vi höra positiva saker om oss själva. Det är mycket lättare att lägga märke och fokusera på negativa saker som sägs och händer runt omkring oss. Jag vill att du skiftar fokus från och med idag och börjar koncentrera dig på positiva händelser som kommer din väg. Lägg märke till dem. Skriv ner dem för att påminnas de dagar som du känner dig låg och nere.

2. Skriv ner något som någon annan sagt till dig som verkligen gjort avtryck i ditt liv. Det kan vara en liten komplimang som var väldigt betydelsefull för dig. 

”Jag mår så bra i ditt sällskap”

”Jag önskar att jag mött dig tidigare”

”Jag älskar din kropp tätt intill min”

”Vilken vacker kappa du har”

Känslan av att få en komplimang är så värmande och härlig. Eller hur? Tänk på det nästa gång du tänker något snällt om någon annan. Säg det högt till personen. Vem vet vilket avtryck du gör för den människan utan att veta om det?

LevAnde hälsningar

Christine

Lekfull April, dag 2.

Ha kul!

Vi behöver fylla på med saker som ger oss glädje i livet. Eller hur?
Idag ska du skriva upp 20 saker som du tycker är skoj att göra. Det kan vara allt från att baka, klättra i träd, hoppa hage eller läsa en bra bok. När tillät du dig senast att göra de här roliga aktiviteterna? Du behöver inte bli chockad om det är länge sedan du gjorde den. Det är helt ok. Så många tillåter sig inte att göra roliga grejer utan att det är kopplat till prestation.
Det är nu du förändrar det. Gör plats för mer lek i livet genom att göra en av aktiviteterna på listan.

 

Vill du dela dina tankar med andra så är du välkommen in i min FB-grupp ”Lekfull April 2018”.

Swisha 88 kronor till 0704-968914 och du är med!

Varmt välkommen!

Kram Christine

Lekfull April dag 1.

Idag är det den 1 april. Jag längtar efter vår och värme. Då mår jag så bra! Det kliar i fingrarna att hänga mer i trädgården. Ja, jag tycker inte om när det är kallt så då hänger jag mer inomhus.

Dag 1 inleder jag med glädje. 

Dela med dig av 10 saker som gör dig glad.  Alla människor har något eller någon i sitt liv som ger glädje. Det är tid att plocka fram glädjeämnen i ditt liv.

Här kan du skriva ut min pdf.

Vill du hänga med i FB-gruppen som jag har skapat där vi delar med oss till varandra? Swisha 88 kronor till 0704-968914 och kliv in i gruppen! Varför kostar det pengar undrar du kanske…. Jo, för att blåsa energi in i gruppen.

LevAnde hälsningar

Christine

Vad innebär det egentligen att vara kreativ?

Hur definierar man kreativitet?

För mig är kreativitet en aktiv handling att skapa något nytt. Det är innovativt och fräscht. Spännande och avslappnat. Kreativitet sätter våra tankar i rörelse och gör det onåbara till något vi kan känna inom oss. Välbefinnande.

Vad innebär det att vara en kreativ konstnär?

Att skapa är att röra sig mot sin passion. Att leva sitt liv efter sitt unika syfte. Börja leva ditt kreativa liv idag. Varje steg du tar för att skapa något, förändrar  världen. Du erbjuder den något nytt. Bara genom att skriva ner ord, prata med människor, spatsera runt i ditt grannskap så förändrar du omständigheter. Du lämnar spår av idéer, avtryck, minnen. Du ger liv till saker som inte fanns förut.

Tro inte att du inte har någon inverkan på världen. Allt du gör och tänker skapar något nytt. Med din telefon, lekplatsen, din matlagning, dina pengar, böckerna du läser, dina löparskor, grejer i ditt skåp eller din garderob. Det är alla dina verktyg för att leva ett kreativt liv. Studera dem och vad de faktiskt tillför i ditt liv.
Vi är alla kreativa. Vi är alla artister. Det ligger i vår natur. Vi längtar efter innovation och berättelser om förändring. Skapandet finns omkring oss på så många sätt. Att sträcka ut en hjälpande hand till en vän, skicka ett tackkort eller en gåva, överraska din mamma med blommor, coacha en vän när hon behöver komma vidare. Det vi alla gör varje dag är en konst . Det gör världen till en färgsprakande fest.

Tänk inte att du måste äga en pensel eller ett piano för att vara en konstnär.

Du är kreativ precis som du är och du vet vad?

Vår kreativa natur är direkt kopplad till vårt syfte med att vara just här, just nu. Det är dags att omfamna den kreativitet som finns inom dig och verkligen lära känna konstnären som lever inuti dig som väntar på att göra skillnad i världen. Det handlar inte om vad som håller dig tillbaka utan det handlar om vad som ger dig energi för att skapa godhet och kärlek på ditt unika sätt. Vad betyder kreativitet för dig?

Levande kramar

Christine

-Kreativitetscoach och konstnär

6 saker du kan fokusera på när din inre bedragare dyker upp!

Att vara trygg med att bara vara sig själv. Så enkelt och så svårt.

Det är lätt att titta på någon annan och bli avskräckt.

”De är redan så långt framåt, hur ska jag någonsin komma ikapp?”

Vem i hela världen sa att du var tvungen att hinna? Eller vara som dem?

Vad händer om du bara är dig själv? Att försöka efterlikna och vara som alla andra är helt utmattande förresten.

Att kopiera någon annans stil och personlighet kommer aldrig att göra dig unik eller sticka ut. Det kommer inte heller att få människor att lägga märke till dig eftersom du inte är autentisk. Du vet att ärlighet och äkthet är mycket uppskattat. Eller hur? Visa din personlighet. Visa mer av den. Det är uppfriskande när människor är sig själva. Världen behöver mer av dig.

 

Börja med dig själv. 
Du kan inte styra någons annans tanke om dig. Du behöver själv känna ditt eget värde. Dina tankar om dig själv har stor betydelse. Tro på din förmåga. När du känner dig vilse, varje gång du kommenterar hur du inte passar in i boxen, berätta varför du är här. Påminn dig om vad du redan har åstadkommit. Du har bevisat att du kan för alla andra, visa det nu för dig själv också.

Kom ihåg komplimanger du har fått.
Varje gång någon ger dig en komplimang, skriv ner den i en speciell anteckningsbok och bläddra igenom den de dagar när självkänslan sviktar. När du tvivlar på dig själv, läs hur många människor som tror på dig.

Ta reda på vad som är äkta.
Vad är det egentligen som säger att du inte är äkta? Vad i dig kan du inte stå för? De som du själv ser upp till känner säkert likadant. Go easy on yourself. Gör inget som inte är du. Det är inte värt att fejka dina känslor.

Hitta någon som ser dig.
Om du verkligen känner att du inte är menad för jobbet, öppna upp dig för någon. Hitta support någonstans. Hitta någon du litar på som kan hjälpa dig att lyfta  dina styrkor upp i ljuset. När andra människor vet att du försöker komma vidare är det troligare att du fortsätter att röra dig mot dina mål.

Ta reda på vilka dina styrkor är.
Sluta fokusera på vad du är nybörjare på och börja fokusera på de saker du känner dig säker på. När du uppmärksammar dina styrkor kommer du att vara mindre fokuserad på dina osäkerheter.

Var autentisk.
Ju mer du kämpar och gör saker som du inte kan stå för ju mer känner du dig som en bedragare. När du kliver in i autenticitet  kommer du oroa dig mindre om du passar in eller om du är tillräckligt bra eller om du är tillräckligt smart. Människor respekterar verkligheten och äktheten som du visar för världen.
Autenticitet lockar äkthet. Kom ihåg det. Alltid.

Nå ut.
Vi har alla varit där ibland. När vi har haft perioder av att inte passa in, eller att inte vara tillräckligt bra. Alla vill vi uppskattas för den vi är. Vi försöker alla att hitta oss själva i denna värld. Kom ihåg att vara dig själv.

Stor kram Christine

-Kreativitetscoach

Är du redo att hänga med som pilot i min kurs där du låter din kreativitet ta mer plats?

Det är dags att låta kreativiteten få mer plats i världen.  Läser du detta så vet jag att du håller med mig. Kreativitet finns i oss alla. Den är inte begränsad och den har många utseende. I kreativiteten finner du magi. Fantasi.

Hindrar tiden dig från att lära dig nya saker? Känner du att det tar för lång tid?

Kreativiteten uppstår i ögonblicket och det ögonblicket är tidlöst.

När du läker din kreativitet och låter den få näring som du länge längtat efter kanske du känner dig som ett barn. Varför då? Ett barn har ingen självmedvetenhet. Den bara är. Kliv in i den känslan!

Skyll inte på att det tar för lång tid. Sluta strunta i det för att du tror att det finns viktigare saker här och nu. Koncentrera dig inte på resans längd. Varje dag är en dag i rörelse. Varför inte röra dig mot det du vill ha mer av i ditt liv? Njut av resan istället för slutdestinationen. Kreativitet har ingen början och inget slut. Den är.

En roman blir aldrig klar. Orden kan alltid justeras och redigeras i oändlighet. 

En tavla blir aldrig klar. Den kan alltid få nya svepningar med färg.

En kreativ handling kan inte avslutas. Man kan inte bli konstnär och vara klar. Det finns alltid plats för nya kunskaper. Genom att fokusera på processen kan kreativiteten alltid kännas äventyrlig!

Efter ett underbart mastermindmöte med mina coachkollegor och nära vänner växte en ny idé fram. Nu har jag brainstormat hela dagen och fyra spår har växt fram. Från början var de tre men  det blev fyra istället och jag vill presentera dem lite kort för dig.

  1. Kicka igång din kreativitet. Mejl varje vecka med en ny kreativ övning. Kostnadsfritt. Övningarna görs på egen hand. Möjlighet att dela med mig med feedback.
  2. Ta fram din inre konstnär. 6 tema i 6 veckor. Varje vecka presenterar jag temat i mejl direkt i din inkorg. Temat innehåller övningar och worksheets. Plus mina freebies ”Kicka igång din kreativitet”, ”Väck dina drömmar till liv”, ”Kliv ut ur ditt huvud och in i dina drömmar” och ”Simplicity- celebrate your body and mind”. 123 kronor.
  3.  Ta fram din inre konstnär. 6 tema i 6 veckor. Varje vecka presenterar jag temat i FB-grupp. Temat innehåller övningar och worksheets. Plus mina freebies ”Kicka igång din kreativitet”, ”Väck dina drömmar till liv”, ”Kliv ut ur ditt huvud och in i dina drömmar” och ”Simplicity- celebrate your body and mind”. En gruppsession i veckan. Möjlighet att chatta med mig vid 3 tillfällen á 1 timme i veckan, privat eller i gruppen. 456 kronor.
  4. Ta fram din inre konstnär VIP. 9 tema i 18 veckor. Här djupdyker vi tillsammans fram din kreativitet. Varje vecka presenterar jag temat intimt med klient. Temat innehåller övningar och worksheets. Plus mina freebies ”Kicka igång din kreativitet”, ”Väck dina drömmar till liv”, ”Kliv ut ur ditt huvud och in i dina drömmar” och ”Simplicity- celebrate your body and mind”. En coachsession varannan vecka. Möjlighet att chatta med mig en gång i veckan. 789 kronor.

Låt mig bara tillägga att jag inte tänkt klart. Jag är fortfarande i kreativt flöde och jag vill att du ska veta att modellerna kan förändras. Känns något alternativ rätt så tveka inte att höra av dig. Har du inte ekonomisk möjlighet men detta känns så rätt, hör av dig! Mer kreativitet åt folket!

Christine

-Kreativitetscoach

Två metoder för att öva upp förmågan att fokusera på din kreativitet.

I tystnaden bor många svar om du är villig att låta det ta sin tid. Att sitta en stund i tystnad varje dag ger näring till själen. Det är så lätt att tappa bort sig i bruset av aktiviteter och samtal. Sakta försvinner den vi är menade att vara.  I tystnaden får vi kontakt med vår intuition. Var inte rädd för att lyssna till dina inre tankar.

1. Sitt ner i stillhet en gång om dagen i tio minuter. Det är ett bra sätt att starta eller avsluta dagen. Hitta en plats där du kan vara ensam utan att bli störd. Lägg ifrån dig telefonen och gör en liten ceremoni av det. Tänd ett ljus, lägg fram någon fin sten och tänd en rökelse. Blunda och låt tankarna komma fritt.  Släpp dem fria. Du kommer att förvånas över vilken effekt detta kan göra för ditt liv.

När vi kommer ut i naturen känner vi oss fria. Här finns inga måsten eller krav. Vi kommer närmre källan inom oss och känner kontakt med kraften inom oss. Natur innebär olika platser för olika människor. Skogen, havet, öppet fält, äng, kohage eller uppe på ett berg. När vi saktar ner vårt hektiska liv och lyssnar in vad sinnet bär på kommer kreativiteten.

2. Rörelse ute i naturen är som balsam för kropp och själ. Förutom tystnaden finns det kraft att hitta i naturen. En promenad i ensamhet för att verkligen låta alla sinnen vara närvarande. Dofter, vinden mot kinden och barfota mot marken. Vi behöver vara tillräckligt tysta för att notera skönheten som omringar oss.

Christine

-Kreativitetscoach