Här är det bästa botemedlet när du känner dig överväldigad.

Överväldigad. Överöst av tankar. Saker som ska fixas. Har jag glömt nåt? Checklistor. Inte min stora favorit. Det som jag verkligen tycker hjälper mig är att lägga märke till vad som verkligen sker. Vad behöver jag göra? Vad är det som händer? Handlar det om mig?

När överväldigande uppstår så är det egentligen ett symptom på att något håller på att hända under ytan.

Genom att försöka fixa allt som snurrar i ditt huvud så kommer du bara att göra saker värre. Du hittar nya saker att tänka på. Nya sätt att lösa problem. Du slår knut på dig själv.

Här är min topp NoNo!!

1. Kicka in i problemlösningsmode.

2. Lägg till fler uppgifter att lösa.

3. Dåligt samvete för att inte göra tillräckligt.

Här är det bästa botemedlet för att känna lättnad istället för överväldigande.

1. Sitt i tystnad i 5 minuter. Fråga vad det här verkligen handlar om. Detta kommer att ge dig många insikter. Andas. Låt tankarna komma och gå. Bli inte förvånad om svaret känns oväntat.

Här är några oväntade insikter: Du gör för mycket, du är rädd för att förlora kontrollen, du dömer dig själv att du inte är tillräcklig …

2. När du förstår vad som är den bakomliggande orsaken till att du känner dig överväldigad kan du hantera det på ett bra sätt. Om du har tid att ta din ”överväldigande” på en promenad när du rör dig med den energin, kan du tillåta den att omvandlas. Se vilken visdom den verkligen har till dig. Tänk om du kan sitta med ett tänt stearinljus och fokusera på flammans kraft och se om du omvandlar överväldigandet till visdom.

Den kan vara en dyrbar gåva för att lära dig vad som verkligen begränsar dig …

Vill du ha min hjälp och mina övningar för att ta dig vidare? Hör av dig.

Kram Christine

2 svar på “Här är det bästa botemedlet när du känner dig överväldigad.”

  1. Så bra timing att läsa detta nu! Jag tillåter det att ske om o om igen o det går ganska länge innan jag bromsar o hämtar in mig själv trots att jag innerst inne vet att jag behöver sätta mig ner i tystnad. Förstår inte varför det blir så men läste någonstans att det kan ha med total obalans i kroppen att göra, stagnerat lymfsystem, överbelastade organ, dåligt fungerande tarm etc att man får svårt att sätta sig ner för att meditera eller bara hämta in sig själv. Är det så så förstår jag varför jag inte ”lär” mig. Kram ❤️

    1. Sätt alarm i telefonen när du ska sätta dig ner för fem minuters tystnad. Det kommer att göra underverk på många nivåer i ditt liv. <3 Kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.