Två metoder för att öva upp förmågan att fokusera på din kreativitet.

I tystnaden bor många svar om du är villig att låta det ta sin tid. Att sitta en stund i tystnad varje dag ger näring till själen. Det är så lätt att tappa bort sig i bruset av aktiviteter och samtal. Sakta försvinner den vi är menade att vara.  I tystnaden får vi kontakt med vår intuition. Var inte rädd för att lyssna till dina inre tankar.

1. Sitt ner i stillhet en gång om dagen i tio minuter. Det är ett bra sätt att starta eller avsluta dagen. Hitta en plats där du kan vara ensam utan att bli störd. Lägg ifrån dig telefonen och gör en liten ceremoni av det. Tänd ett ljus, lägg fram någon fin sten och tänd en rökelse. Blunda och låt tankarna komma fritt.  Släpp dem fria. Du kommer att förvånas över vilken effekt detta kan göra för ditt liv.

När vi kommer ut i naturen känner vi oss fria. Här finns inga måsten eller krav. Vi kommer närmre källan inom oss och känner kontakt med kraften inom oss. Natur innebär olika platser för olika människor. Skogen, havet, öppet fält, äng, kohage eller uppe på ett berg. När vi saktar ner vårt hektiska liv och lyssnar in vad sinnet bär på kommer kreativiteten.

2. Rörelse ute i naturen är som balsam för kropp och själ. Förutom tystnaden finns det kraft att hitta i naturen. En promenad i ensamhet för att verkligen låta alla sinnen vara närvarande. Dofter, vinden mot kinden och barfota mot marken. Vi behöver vara tillräckligt tysta för att notera skönheten som omringar oss.

Christine

-Kreativitetscoach

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.