Vad innebär det egentligen att vara kreativ?

Hur definierar man kreativitet?

För mig är kreativitet en aktiv handling att skapa något nytt. Det är innovativt och fräscht. Spännande och avslappnat. Kreativitet sätter våra tankar i rörelse och gör det onåbara till något vi kan känna inom oss. Välbefinnande.

Vad innebär det att vara en kreativ konstnär?

Att skapa är att röra sig mot sin passion. Att leva sitt liv efter sitt unika syfte. Börja leva ditt kreativa liv idag. Varje steg du tar för att skapa något, förändrar  världen. Du erbjuder den något nytt. Bara genom att skriva ner ord, prata med människor, spatsera runt i ditt grannskap så förändrar du omständigheter. Du lämnar spår av idéer, avtryck, minnen. Du ger liv till saker som inte fanns förut.

Tro inte att du inte har någon inverkan på världen. Allt du gör och tänker skapar något nytt. Med din telefon, lekplatsen, din matlagning, dina pengar, böckerna du läser, dina löparskor, grejer i ditt skåp eller din garderob. Det är alla dina verktyg för att leva ett kreativt liv. Studera dem och vad de faktiskt tillför i ditt liv.
Vi är alla kreativa. Vi är alla artister. Det ligger i vår natur. Vi längtar efter innovation och berättelser om förändring. Skapandet finns omkring oss på så många sätt. Att sträcka ut en hjälpande hand till en vän, skicka ett tackkort eller en gåva, överraska din mamma med blommor, coacha en vän när hon behöver komma vidare. Det vi alla gör varje dag är en konst . Det gör världen till en färgsprakande fest.

Tänk inte att du måste äga en pensel eller ett piano för att vara en konstnär.

Du är kreativ precis som du är och du vet vad?

Vår kreativa natur är direkt kopplad till vårt syfte med att vara just här, just nu. Det är dags att omfamna den kreativitet som finns inom dig och verkligen lära känna konstnären som lever inuti dig som väntar på att göra skillnad i världen. Det handlar inte om vad som håller dig tillbaka utan det handlar om vad som ger dig energi för att skapa godhet och kärlek på ditt unika sätt. Vad betyder kreativitet för dig?

Levande kramar

Christine

-Kreativitetscoach och konstnär

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.